Ekwador 2X04

Ekwadoriańska kuchnia w swej ogólności jest ciekawa i smaczna, chociaż nie będę udawał, że ja, osoba wychowana na środkowoeuropejskich aromatach, nagle zaczęła przedkładać sancocho nad pomidorówkę albo hornado nad cielęcinę z kopytkami. Niemniej, istnieje przynajmniej jedno ekwadorskie danie, które trafiło do mojej gastronomicznej czołówki. O krewetkowym ceviche pisałem kiedyś obszerniej. Tutaj w wersji z dwoma typami plantanów przygotowanych na dwa różne sposoby: solonymi, smażonymi chifles i słodkimi, gotowanymi maqueños.

Autor

Borys

Nauczyciel z Oslo. Bloguję na https://blogrys.wordpress.com

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s